Välj ditt land eller region.

Close
Logga in Registrera E-post:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Utgifterna för halvfabrikatutrustning förväntas minska med 14% i år och öka med 27% nästa år

Spårad av en avmattning i minnessektorn markerar nedgången i 2019 slutet på en treårig tillväxtkörning för fab utrustningens utgifter.

Under de senaste två åren svarade minnet för en årlig andel på cirka 55% av all utrustning, en andel som väntas sjunka till så låg som 45% 2019 men återhämtar sig till 55% år 2020, angav SEMI.

Med minne som representerar en överdriven andel av totala utgifterna påverkar eventuella fluktuationer på minnesmarknaden den totala utgifterna för utrustningen.


SEMI: s översyn av fabriksutgifterna med halvår visar att höga lagernivåer och svagare efterfrågan ledde till en större än förväntad minskning av DRAM och NAND (3D NAND) under senare delen av 2018, vilket minskade 14% av minnesutgifterna.

Den nedåtgående trenden förväntas fortsätta under första halvåret 2019, med minskade utgifter 36%, men minnesutgifterna kan återhämta sig med 35% under andra halvåret.

Gjuteri är den näst största sektorn efter minne för fab utrustning utgifter. Under de senaste två åren varierade den årliga aktien från 25% till 30% per år. År 2019 och 2020 väntas den årliga aktien hålla sig stadigt på cirka 30%, noterade SEMI.

Och medan gjuterier svänger vanligtvis mindre än minnessektorn i utgifterna för utrustning, är de inte immuna mot förändringar på marknaden.

Till följd av nedgången i minnet sjönk gjuteriutrustningen med 13% under andra halvåret 2018 från första halvåret, sade SEMI.