Välj ditt land eller region.

Close
Logga in Registrera E-post:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Storbritanniens tillverkare fördubblar arbetsutrymmet i Yorkshire

Contract-Production-staff-NYorkshire

Företaget producerar en rad elektroniska produkter och PCB-sammansättningar.

Aktieägarna köpte 9 600 kvm, fördelat på de tre enheterna på Thornton Road Industrial Estate och investerade mer än 500 000 pund i förvärv och modernisering - det hade leasat två av enheterna de senaste 10 åren, medan den tredje var tom sedan 2017.

"Den extra tomma enheten är i grunden ett skal, så vi börjar med ett tomt utrymme som ger oss gott om alternativ. Det är en mycket spännande tid för företaget och den personal som kommer att ha ett stort uttalande om hur vi bäst kan utnyttja de nya områdena, säger CPL MD Simon Norris och tillägger: "Utrymmet kan väl användas för att skapa ett särskilt område för vår automatiserad produktionslinje för att expandera till och växa till våra komponentbutiker och lagerlokaler, samt ge välbehövliga adminutrymmen och mötesrum. "


Utanför byggnaderna tillåter det nya CPL-fotavtrycket ytterligare 10 parkeringsplatser för personal och besökare.

Expansionsplaner drevs, enligt bolaget "med en betydande investering på sex siffra i fjol i företagets produktionslinjer, som har lett till en ökning av CPLs omsättning med endast 30% under de senaste 12 månaderna".

Ytterligare personal förväntas svälla den nuvarande 22-starka arbetskraften.

Utkikslokalerna kommer officiellt att presenteras på företagets tioårsjubileum senare i år.

CPL tillverkar för en rad olika branscher - från enstaka prototyper till tiotusentals enheter. Förra året installerades en Panasonic AM100 pick-and-place-linje, vilket ökar produktionen med upp till 400%. Den kan placera komponenter på upp till 30 000 / timme och låter verksamheten konkurrera om de större kontrakten.

Klienterna kommer från en rad sektorer i Storbritannien, bland annat: miljöövervakning, tillverkning, teknik, instrumentation, energi och petrokemikalier.