Välj ditt land eller region.

Close
Logga in Registrera E-post:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Mems trycksensor shuns tvål och schampo för wearables

STM-LPS33W-MEMS-pressure-sensor

Kallad LPS33W, den IPx8-klassade enheten skyddas av en inre viskös pottgel, och hävdas stå emot: "saltvatten, klor, brom, tvättmedel som handsåpe och schampo, e-vätskor och lätta industriella kemikalier, såsom n-pentan," säger ST.

Förpackningen är cylindrisk (3,3 mm diameter x 2,9 mm) och formad för att underlätta användningen av O-ringar när en förseglad hölje behövs och locket är korrosionsbeständigt.

Enligt företaget är gelén en proprietär formel, och dess egenskaper, tillsammans med den inbyggda signalkonditioneringen, uppnår 0,008hPa RMS-tryckljud.


"Känslighet att återflöda lödspänningen under montering är också extremt låg, drivande mindre än ± 2hPa och återhämtar normal noggrannhet på 72 timmar, säger ST. "Temperaturkompensation håller noggrannhet inom ± 3hPa över driftsområdet från 0 ° C till 65 ° C."

STM-LPS33W-MEMS-pressure-sensorGelkompositionen är lite är ett mysterium, med endast mekaniska egenskaper som tillhandahålls i datablad (Tabell 9)

Fabriksgränsvärden lagras i en icke-flyktig struktur, och laddas ner i registret vid in-gången för normal drift. Ingen ytterligare kalibrering krävs.

Förbrukningen är 15μA i "högpresterande", 3μA i lågt energiläge och 1μA vid avstängning.

En 128-bitars FIFO lagrar upp till 40 luckor med 32bit tryck- och temperaturdata, vilket minskar frekvensen av värd MCU-interaktioner, vilket gör det möjligt för värden att sova mer och spara ström.

Tillförseln är 1,7 till 3,6V, och jag2C och SPI digitala gränssnitt är inbyggda, liksom ett lågpassfilter.

Massproduktionen har börjat.